Jeugdtoneel

Ook beschikken wij over een zeer actieve jeugdtoneelgroep. De toneelverenigingen van Oosterzee (It Freonental) en Bantega (Op nij feriene) werken al een aantal jaren naar tevredenheid samen. Samen repeteren én natuurlijk ook gezamenlijke optredens. Ieder jaar verzorgt de jeugd een avondvullend programma. Het is een prachtige groep onder leiding van Amarens Bergstra en Bert Piek vanuit Bantega en Dirkje de Haan en Gea Vervat vanuit Oosterzee. Deze prachtige groep laat zien dat er veel jong talent aanwezig is in Bantega en Oosterzee, het enthousiasme spat er vanaf!

Ben jij tussen de 10 en 18 jaar en wil je graag aansluiten bij het jeugdtoneel? Neem dan snel contact met ons op via opnijferiene@gmail.com

Seizoen 2016/2017

De jongste jeugd speelde het toneelstuk ‘trammalant om in diamant’. Op het kasteel krijgt men in de gaten dat de diamant uit de kroon van de koning vermist is. Wie heeft de diamant gestolen? Pol, de keukenhulp, wordt benoemd als de dader. Pol doet vreemd. Is hij echt de dader? Het zoeken is begonnen..

Foto’s (door Gerda van Stralen)

De oudste jeugd speelde ‘ikke net’. Dit zijn sketches die voornamelijk over pubers en hun ouders gaan en over verschillende onderwerpen die hun bezighouden in deze turbulente tijden.

Foto’s (door Gerda van Stralen)

Leden jeugdtoneel

Naam Woonplaats
Amarens Reitsma  Bantega
Anna van der Molen  Bantega
Ayla van Houten  Bantega
Elise Schokker  Bantega
Fayan Vaartjes  Bantega
Famke Hoekstra  Bantega
Helina de Jong  Bantega
Hiske Kelderhuis  Bantega
Johan Bakker  Echtenerbrug
Lieke Kraak  Bantega
Misha Hoekstra  Bantega
Nomi Heijl  Bantega
Wadner van der Bijl  Bantega
Yentl de Jong  Bantega